OM

Jeg er professionel skuespiller, sanger, performer og dramapædagog og ser mig selv som erfaren, alsidig og idérig. Jeg elsker udfordringer og 'springer' ud i dem med entusiasme og gå på mod. 

Jeg elsker at fortælle historier og at spille forskellige karakterer som rører og underholder mit publikum, og som får mennesker til at reflektere over deres liv og den verden de lever i.


Som underviser i drama og teater er jeg meget kreativ, idérig, lyttende og omstillingsparat overfor den målgruppe som jeg arbejder med.  

Jeg går aldrig på kompromis, når jeg skal udføre en arbejdsopgave uanset om det er som skuespiller eller underviser. Det er vigtigt for mig, at arbejde målrettet, koncentreret og med power, så opgaven bliver udført, til min og min arbejdsgivers fulde tilfredshed.


Jeg har medvirket som skuespiller i web-serier, novellefilm, psykodrama, gyserfilm, Tv-serier, reklamefilm, kortfilm, oplysningsfilm, dubbing, eftersynk, fotoshoots, Tv-programmer og Virtual Reality film. Af serier har jeg bl.a. medvirket i dramaserien "Dopamin" som pt vises på Discovery+ og i krimi-dramaserien "Den som dræber, sæson 3", som vises på Viaplay.


Jeg har 30 års erfaring med at undervise og instruere i drama og teater i forskellige arenaer og med forskellige målgrupper. Jeg har været ansat diverse steder som underviser blandt andet på Parkteatret, Dansekapellet, som scenekunstner i klassen for Dansk Kunstnerråd, DGI, på adskillige folkeskoler og teaterlejre for DATS.


Jeg har arbejdet som dramapædagog på Teatret Zeppelin og bl.a. udarbejdet undervisningsmateriale til forestillingerne "Brødrene Løvehjerte" og "Under Haady´s Skjold".


I de senere år har jeg udviklet og iværksat Ritas Roomservice (komisk duo), Musikduoen Nostalgi og forestillingen "Nangijala" til Stafet for Livet.


Jeg har skabt og levendegjort forskellige karakterer som improvisations-skuespiller med eller uden min selvkreeret dukke (som kan skifte udseende og karakter fra dreng til pige eller fra barn til voksen) alt efter arrangement og den historie der skal formidles bl.a. karakterene Mor med dødt barn, Den lille og pjevsede svenske soldat Gustav, Bondekonen Marie, Møllerkonen Marie, Præstekone og Grevinde Liljegren af Sverige.


Mit fremtidige mål er, at medvirke i flere film, tv-serie og lave dubbing, men ellers er jeg meget taknemmelig og lykkelig for alt det jeg allerede arbejde med både som skuespiller, sanger og dramapædagog.


Jeg er optaget som medlem i håndbogen hos Dansk skuespillerforbund.

Link til profil: Dansk skuespillerforbund

Anbefaling fra Christina Winsløv/Bermuda production

Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Jane i forbindelse med et Tv Program om Angst, hvor Jane skulle agere en angstramt kvinde i gadebilledet.

Jane er en utrolig dygtig skuespiller, sød og nem at arbejde sammen med og jeg oplevede hende være utrolig autentisk på vores optagelser!

Jeg kan på alle måder anbefale Jane, der fuldstændigt levede op til alle vores forventninger!


Bedste hilsner, Christina Winsløv / Bermuda production

Anbefaling fra Film- og Medievidenskab studerende: Anne-Sophie Jordan Kroman, Laura Mølhave Nielsen, Radhika Vang Jensen, Hanne Bruun Jensen, Line Nylandsted

Jane mødte op til vores produktion velforberedt og med god energi. Hun har en meget professionel tilgang til faget og arbejder godt sammen med resten af produktionen hvilket var med til at øge kvaliteten af det færdige produkt. I vores produktion havde Jane ikke replikker, til gengæld skulle hun fremkalde nogen kraftige følelser hvilket hun formåede gennem en fremragende skuespilpræstation. Jane er god til at socialisere på settet og er med til at skabe en god stemning.


Vores varmeste anbefalinger til Jane.

Anbefaling fra fotograf Mattis Heurlin

Jeg havde fornøjelsen af, at arbejde sammen med Jane ved min midtvejsproduktion på Rampen. Filmen ”Spise med krise” handler om en dreng som, for første gang, skal møde sin fars nye kæreste og hendes datter. Jane spillede farens kæreste og vi var rigtig glade for hendes præstation. Hun var let at arbejde med og hun kom med gode ideer til, hvordan vi kunne gøre hendes karakter endnu mere spændende. Endvidere mødte hun altid op på sættet med fantastisk humør og glæde, hvilket var en fornøjelse for både crew og de andre skuespillere.


Fotograf, Mattis Heurlin

Reference fra Dansk Kunstnerråd

Jane Rohde Olesen har været en del af Dansk Kunstnerråds profilprojekt Kunstner i Klassen (KIK), som løb af stablen i ugerne 39 og 40 på to folkeskoler i Jylland.

Målsætningen med udviklingsprojektet var at professionelle kunstnere skulle overtage undervisningen og kvalificere eleverne på et bestemt klassetrin i deres arbejde med og oplevelse af forskellige kunstgenrer og kunstgreb. 

Jane Rohde Olesen var ansvarlig for forløbet scenekunst i 5. Klasse.

Med engagement, drive og pædagogisk blik demonstrerede Jane både kunstneriske og pædagogiske evner som projektet nød godt af.

Vi kan på denne baggrund anbefale Jane Rohde Olesens arbejde til fremtidige arbejdsgivere.

Info om projektet og Dansk Kunstnerråds virke kan findes på www.dansk-kunsnterråd.dk


Jørgen Thorup, formand Dansk Kunstnerråd

Anne-Mette Wehmüller, Sekretariatschef Dansk Kunstnerråd

Anbefaling fra producer Thomas Elley

Jeg havde fornøjelsen af at arbejde sammen med Jane i forbindelse med min første rigtige fiktionsfilm ‘Alting ligner glas der knaser’. Jeg var lidt smånervøs over at arbejde med hende, da hun jo i hendes tidligere arbejde havde vist sig som en dygtig skuespillerinde. Men lige fra første øjeblik skabte hun et professionelt arbejdsrum med plads til tryghed og kreativitet. Resultatet blev en solid præstation, med masser af nuancer at arbejde med i postproduktion. Jane kan klart anbefales til din film- eller teaterproduktion!

Anbefaling fra Teatret Zeppelin
Jane Rohde Olesen har været ansat på Teatret Zeppelin som dramapædagog og servicemedarbejder fra den 1. maj 2014 – 10. februar 2015. 
Jane har i hele perioden udvist stort engagement og idérigdom. Hun har i perioden arbejdet målrettet og yderst dedikeret med Teatret Zeppelins omfangsrige undervisningsmateriale til forestillingerne Brødrene Løvehjerte og Under Haady’s Skjold. Med baggrund i sin store faglige viden og tyngde om dramapædagogik har hun tilføjet Zeppelins undervisningsmateriale en lang række nye og kreative idéer.  
I forlængelse af folkeskolereformen, der trådte i kraft i august 2014, har Jane deltaget i flere seminarer og workshops, hvor hun med sin viden om æstetiske læreprocesser har bidraget til gode diskussioner og idéer både for øvrige seminardeltagere, teaterfolk og folkeskolelærere, samt for os på Teatret Zeppelin. 
Jane stod sammen med en kompagnon for underholdningen til Zeppelins årlige julearrangement, hvor hun med sin ildhu og fremragende pædagogiske evner formåede at få børn i alle aldersgrupper i bevægelse og med på opfindsomme lege og historiefortællinger på inddragende måder. Her var det tydeligt, at Janes kendskab til teatrets virkemidler og forståelse for målgruppen resulterede i en meget vellykket event. 
Jane arbejder med en passion for og en dedikation til sit felt, som er sjældent set. Hun har indtrådt i alle typer opgaver – også dem uden for sit felt – med et smittende højt humør. 
Teatret Zeppelin giver dramapædagog Jane Rohde Olesen sine varmeste anbefalinger.

 
Lasse Frank PR-chef & Produktionskoordinator Teatret Zeppelins ledelse